Eten in Belgie

Thema’s > Eten in Belgie

Friet, chocola en bier: België heeft naam gemaakt met een aantal indrukwekkende caloriebommen. Deze typisch Belgische lekkernijen kun je op elke straathoek krijgen.

Je kunt prima genieten van dit soort zaken en toch op gewicht blijven. Zoals Belgen zeggen: trop is te veel en te veel is trop. Zorg gewoon dat je, zelf op vakantie, niet te veel en niet te vaak voor dit soort zaken kiest.

België is ook het land van mineraalwater, lekkere stoofpotten, zoals Gentse Stoverij, verse vis en vooral: van bewust genieten van gastronomie. Met aandacht eten voorkomt een schranspartij.

Voor elke vakantiedag geldt: stem wat je op een dag eet, op elkaar af. Eet je ‘s middags een half stokbrood dat rijk belegd is met kaas, ham, rauwkost en wat mayonaise (> 600 kcal)? bedenk dan dat je al meer calorieën op hebt dan je thuis vaak bij het avondeten binnenkrijgt.

Twee Trappistjes (320 kcal) en wat worstjes (380 kcal/100 gr) op het terras? Idem dito. ‘s Avonds kun je dan beter licht kiezen. Denk aan gerechten als Gentse Waterzooi (kipstoofpot) en visgerechten. Neem niet steeds combinaties met friet en vermijd mayonaise. Ketchup bevat 90 procent minder calorieën.
 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *