Zeebrugge

Plaatsen > Zeebrugge

Zeebrugge is door het Boudewijnkanaal met de historische moederstad Brugge verbonden. Het is een toekomstgerichte haven- en badstad. De wereldhaven die er tijdens de voorbije decennia werd uitgebouwd, heeft geenszins een negatieve invloed op het prettige, kleinschalige strand. Zeebrugge is op die manier tegelijk een wereldhaven en een kleine kustplaats. Van op het strand heb je er uitkijk op de drukke scheepvaart. Zowel schepen uit alle windstreken als kleine vissersboten meren er aan. 

Langs de Zeedijk heerst een ongedwongen vakantiesfeer, terwijl in talrijke restaurants overheerlijke visgerechten een ereplaats bekleden op de spijskaart. Als passagiershaven biedt Zeebrugge de nodige faciliteiten voor diverse veerdiensten tussen het vasteland en Groot-Brittannië, alsook voor talrijke luxueuze cruiseschepen die er met de regelmaat van een klok afmeren. 

Een goed uitgeruste jachthaven biedt plaats voor een honderdtal pleziervaartuigen. Ook de geografische ligging van Zeebrugge is een belangrijke troef: op een steenworp bevinden zich het fraaie Brugge, het mondaine Knokke en het schilderachtige Lissewege.

Zeebrugge is ook prima met de trein bereikbaar. Het station bevindt zich op amper 100 meter van het ruime zandstrand.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *