Wenduine

Plaatsen > Wenduine

Zon, zee en strand zijn de natuurlijke ingrediënten van elke badplaats,maar watWenduine uniek maakt, is de combinatie van strand, uitgestrekte duinen met één van de weinige gemengde loofbossen, die langs de kust te vinden zijn. Voeg daarbij de heerlijke familiale rust, die je er vindt. Op zoek naar een echte familievakantie? Dan moet je in Wenduine zijn! Het rustige strand van  Wenduine leent zich uitstekend voor familieactiviteiten. Je kan er bijvoorbeeld in alle rust en ruimte je zandkasteel bouwen, een wandeling maken, zomaar wat luieren in een strandstoel of op de ‘Spioenkop’ , één van de hoogste duinen van de kust, klimmen.

Kusthengelen, wandelen of fietsen
Actief zijn kan ook in Wenduine.Wat dacht je van tennis, bowling, squash, boogschieten of minigolf. En op het strand kan je vissen.Tussen twee golfbrekers is een plaatsje ingeruimd voor liefhebbers van kusthengelen.
Wenduine is ook een uitstekend startpunt voor een wandeling of een fietstocht. Er zijn routes door de duinen, langs het strand en door de bossen. Je kan ook deelnemen aan begeleide tochten door
natuurgebieden.

Ook het hinterland van Wenduine straalt rust uit. Laat je meevoeren op het gezapige ritme van het polderlandschap met zijn verrassende horizonten en schilderachtige hoeves. Met dorpjes als Klemskerke en Vlissegem. Bezoek in Vlissegem de Blasiuskerk, met zijn middeleeuwse kerkhofmuur en bewonder in Klemskerke het met groen overwelfde pad naar de kerkpoort. Laat je horloge thuis,want de tijd is hier stil blijven staan.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *