Malmedy

Plaatsen > Malmedy 

Samen met Spa en Stavelot vormt Malmedy de gouden driehoek van Luik.

Malmedy  is een vakantiestadje dat ligt op 57 km van de provinciehoofstad Luik, temidden van beboste heuvels en vlak aan het riviertje de Warche. Het ideale decor voor een wandeltocht langs 500 km uitgestippelde wandelpaden. 

Het levendige stadscentrum herbergt vele winkels, cafeetjes en restaurants. 

De streek rond Malmedy en  Robertville is voor velen een begrip geworden door haar mooie landschap dat naast rust en ontspanning ook talrijke wandel- en mountainbikemogelijkheden te bieden heeft,

Ook voor excursies ligt Malmedy heel centraal: het Natuurpark Hoge Venen-Eifel tussen Eupen en Malmedy, of Robertville en het kasteel van Reinhardstein (10 km). 

Op 18 km vindt u de waterval van Coo met haar 1,4 km lange stoeltjeslift en veelzijdig attractiepark Télécoo met o.a. bobsleebanen, wildwaterbaan, minigolf, rodeo, old timers en speeltuin. Coo is eveneens startplaats voor kajaktochtjes op de Amblève (2 routes, 9 en 23 km).  

In het wildpark la Reid te Theux (25 km) vindt u de mooiste diersoorten. De grotten van Remouchamps (50 km) ontdekt u tijdens een fascinerende boottocht.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *