Genk

Plaatsen > Genk

Genk is gelegen in het hart van de groene provincie Limburg. Deze energieke en moderne stad is op korte afstand gelegen van de Duitse en Nederlandse grens. 

Genk heeft twee attractieve recreatiedomeinen: het openluchtmuseum Bokrijk en het groene domein Kattevennen met o.a. het Europlanetarium en de volkssterrenwacht.

Het Provinciaal Domein Bokrijk is een openluchtmuseum 550 ha groot. Oorspronkelijk wilde de voormalige gouverneur van de Provincie Limburg Louis Roppe met dit domein verhinderen dat Limburgse gebouwen met culturele of historische waarde zouden verdwijnen. Hij liet ze overbrengen naar Bokrijk. Later vonden gebouwen uit andere provincies hier ook hun plaats. De meeste constructies (waaronder een windmolen een kerk patriciërswoningen, boerderijen en schuren) dateren uit de negentiende eeuw. Oude beroepen komen hier opnieuw tot leven. Het park is nu het bekijken waard voor het grote publiek door de aanleg van o.m. een speeltuin een arboretum een rozentuin wandelwegen en fietspaden die aansluiten op de routes in Limburg .

Dat Genk een multiculturele stad is, bewijzen de talrijke kerken en moskeeën. Wie deze rijke schakering aan cultuur en architectuur bezoekt, waant zich in een vreemd land.

Het mijnverleden heeft in Genk architecturale pareltjes achtergelaten. De mijngebouwen en de cités zijn meer dan een bezoekje waard.

Genk is tevens een groene stad, zelfs in het centrum.
Het uitgestrekte groene gebied dat het Molenvijverpark en het Heempark omvat, biedt je alle ruimte voor een aangename rustpauze of een ontspannende wandeling.

De Maten is een uniek en beschermd natuurgebied in Genk en daarenboven één van de mooiste in Limburg.

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *