Westende

Plaatsen > Westende

Westende is een deelgemeente van Middelkerke in de provincie West-Vlaanderen.

Westende is met het 500 meter brede Sint-Laureinsstrand een ideaal vakantieoord als u van natuur, zee, architectuur en lekker eten houdt.

Westende was in vroeger tijden een prestigieuze badplaats. Deze geschiedenis kunt u nog opmerken in de Meeuwenlaan, de Duinenlaan, de Arendlaan en Portiekenlaan.

Tot het einde van de vorige eeuw heeft het sociaal vakantiecentrum Zon en Zee duizenden toeristen ontvangen voor een verblijf aan de kust. In 2000 kwam er een volledige ommekeer. De regering kocht het ACV vakantiecentrum om er een asielcentrum van te maken. Vijf jaar later maakte een vonnis van de rechtbank van Brugge opnieuw een abrupt einde aan het opvangcentrum voor asielzoekers. Zon en Zee kreeg opnieuw een bestemming voor betaalbaar en toegankelijke familietoerisme. Sindsdien heeft de nieuwe eigenaar, Zeester Vakanties, het hoofdgebouw vernieuwd en opgefrist en worden opnieuw toeristen ontvangen in de 32 appartementen.

Westende evolueerde in de loop van de vorige eeuw van een prestigieuze luxebadplaats naar een gezellig familiaal vakantieoord.

Middelkerke-Westende is vandaag de dag een kustgemeente zonder franje. Het is een badplaats waar families verwend en geboeid worden. Een ideale bestemming voor een pretentieloze strandvakantie met de kinderen. Hier heb je genoeg aan de Vlaamse gemoedelijkheid.
 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *