Oostende

Plaatsen > Oostende

Oostende is een stad in de Belgische provincie West-Vlaanderen, die ongeveer centraal aan de Belgische kust ligt. Oorspronkelijk lag het op een eiland (Testerep) voor de Vlaamse kust, en was het het meest oostelijke dorp ervan (vandaar de naam). Aan de andere kant lag Westende en in het midden lag Middelkerke.

De stad heeft het Provinciaal Museum voor Moderne kunst (PMMK), een prachtig museum. In Oostende is altijd wat te doen, Oostende zorgt voor leven in de brouwerij met tal van opmerkelijke culturele activiteiten. In deze ‘Stad aan Zee’ is het bovendien prima winkelen en ze kent een spetterend uitgaansleven.

Wie wil uitblazen heeft maar liefst vijf stranden ter beschikking.

  1. Oosterstrand (ten oosten van de haven)
  2. Klein Strand (tussen dijk en havengeul)
  3. Groot Strand of Westerstrand (tussen Casino-Kursaal en Hippodroom Wellington)
  4. Mariakerkestrand (tussen Hippodroom Wellington en Dorpsstraat)
  5. Raversijdestrand (tussen Dorpsstraat en Middelkerke)

Je kunt ook lekker uitwaaien aan de Visserskaai (met verse garnalen uit het vuistje) of op de pier. En liefhebbers van boten trekken naar de jachthaven: de vele plezierbootjes en de statige driemaster ‘de Mercator’ zijn een lust voor het oog.

Marktdagen: op maandag-, donderdag- & zaterdagvoormiddag tot 13.00 uur op het Wapenplein, de Groentemarkt en het Mijnplein. De voornaamste marktdag is op donderdag. Zondagvoormiddag: bloemenmarkt op het Wapenplein.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *