Knokke-Heist

Plaatsen > Knokke-Heist

Knokke-Heist is één van de bekendste badplaatsen van België. Het is gelegen aan de grens met Nederland. De gemeente telt meer dan 33.500 inwoners.

Reeds vanaf de 13e eeuw kwamen zich hier mensen vestigen. Koudekerke (later Heist) en Knokke werden vooral bewoond door vissers. Westkapelle (Knokke-Heist) en Ramskapelle (Knokke-Heist), (niet te verwarren met Ramskapelle (Nieuwpoort)), waren landbouwgemeenten.

Knokke is vandaag de dag een mondaine kustplaats. Je kan er ‘zien en gezien worden’. Op het strand, op de wandelpromenade, op de pleintjes en in de winkelstraten. Zee en strand bij de gemeente: 12 km fijnkorrelige zandstranden verdeeld over 5 badplaatsen. Gewoon uitwaaien op een strandwandeling van Heist naar Knokke. Liever actiever? Ga dan fietsen in de polders, kom weer op krachten met een hartvormige wafel van Moeder Siska, of verken het Zwin, een paradijs voor vogels en natuurliefhebbers. Het Zwin is een natuurreservaat van 150 ha. Het is een schorrengebied en een broedplaats voor zeldzame vogels, grotendeels beheerd door Stichting Het Zeeuwse Landschap.

Deelgemeenten van de gemeente Knokke-Heist zijn:
Knokke, Heist, Westkapelle (Knokke-Heist) , Ramskapelle (Knokke-Heist)

In het casino waag je een gokje en sta je oog in oog met kunstwerken van Magritte, Delvaux, Zadkine en Keith Haring.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *