Bredene

Plaatsen > Bredene

Bredene is een familiale badplaats met ruim 14.600 inwoners en is bekend als de campinggemeente bij uitstek van de Vlaamse kust. Bredene heeft één van de mooiste duinenrijen van de kust. Een 4 km lange duinenrij gaat er ononderbroken door zeedijk of hoge bouw over in een fijn zandstrand. De duinenrij is soms wel 350 meter breed. Een prima vakantieplek voor wie van rust en ruimte houdt. Niet alleen de duinen, maar ook de naaktrecreanten hebben vrij spel in Bredene op de voor hen afgebakend deel.

Hier komt ook niet enkel de strandliefhebber aan bod maar vindt ook de natuurliefhebber zijn gading. Sportliefhebbers komen in Bredene ruim aan hun trekken. Windsurfen, beach triathlon, fietsen, tennis, paardrijden en zwemmen zijn slechts enkele mogelijkheden.

Als u in Bredene-Dorp bent moet u beslist de 50,58 m hoge watertoren bezoeken. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht op de duinengordel, het polderlandschap en de omliggende woonwijken. Sinds 1995 is deze toren toegankelijk voor het grote publiek. Op de zesde verdieping vind je een tentoonstelling over waterwinning en de rol van water in ons dagelijks leven.

Met om en bij de 30 campings is dit ook dé kampeergemeente aan de Kust. Dit maakt van Bredene in de zomer een heel levendige plek, waar je altijd wel mensen ontmoet waarmee je plezier kan maken.

De evenementenkalender staat boordevol optredens van dans- en muziekgroepen, strandspelen, kinderspelen, Miss-verkiezingen, muziekfestivals, straatanimatie, demonstraties van oude ambachten, geleide fietstochten en natuurwandelingen. 

Het achterland van Bredene heeft heel wat te bieden. U kunt genieten van mooie Polderlandschappen met oude dorpjes en hoeven. Voor de liefhebbers zijn er fietsfolders en wandelgidsen beschikbaar. En wat dacht u van een stevige portie mosselen of zeevruchten na een verkwikkende uitstap?

Bredene is door haar ligging een ideale uitvalbasis voor uitstappen naar de beroemde Vlaamse kunststeden als Brugge, Gent, Brussel, Ieper. Zelfs Londen en Parijs kunnen de bestemming zijn van een daguitstap.

In het Anto Diezmuseum kunt u genieten van hoogstaande kunstwerken. De gerestaureerde hoeve Turkeyenhof herbergt een uitgebreide collectie Noordzeeschelpen, Gallo-Romeinse vondsten, oude gebruiksvoorwerpen met betrekking op de lokale geschiedenis. In de internationaal vermaarde dahliatuinen kunt u dan weer van honderden dahliavariëteiten genieten.

Ook buiten de zomermaanden heeft Bredene heel wat te bieden. Een frisse neus halen aan de vloedlijn, paardrijden op het strand, genieten van een fikse wandeling door de duinen of een fietstocht door de Polders zijn slechts enkele mogelijkheden om even de dagelijkse zorgen opzij te zetten. Cultuur- en shoppingliefhebbers vinden in Bredene en de nabije steden als Oostende en Brugge zeker hun gading. Ook watersporters, hengelaars en natuurliefhebbers komen aan hun trekken.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *