Balen

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Balen

Balen is een plaats en gemeente in de provincie Antwerpen. De gemeente telt (op 1 januari 2000) 19.290 inwoners (9.760 mannen en 9.530 vrouwen) en heeft een oppervlakte van 73 12 km² .

De gemeente Balen omvat de woonkernen

Bezienswaardigheden en Attracties
Een park van 10 ha boordevol exotische diersoorten in een natuurgetrouwe omgeving: dat is de De Olmense Zoo. Wanneer je een bezoekje brengt aan Balen mag je dit dierenpark zeker niet overslaan.

Nog zo’n aanrader van formaat is het natuurpark Keiheuvel, een kindvriendelijk recreatiedomein met mooie ligging in een uniek duinenlandschap. Het Recreatie- en Natuurpark ‘Keiheuvel’, gelegen in een prachtig natuurlijk kader aan de 17de Esc. Lichtvliegwezenlaan, is met zijn totale oppervlakte van ca. 108 ha, een uitgelezen oase voor de liefhebber van rust en stilte. Mensen die liever een dagje lekker willen genieten van zon, sport en water, kunnen terecht in het recreatiepark. Met zijn uiteenlopende recreatieve mogelijkheden is dit gedeelte van het domein vooral gericht op amusement voor heel het gezin: de avontuurlijke en recent gemoderniseerde speeltuin ‘De Toeter’ (inkom is gratis), het vernieuwde openlucht zwem- en plonsbad (tot 16 jaar), een educatieve kinderboerderij, een fietsverhuurdienst en een taverne met terras.
Voor de sportievelingen is er een atletiekpiste, een voetbalveld, een buitenvolley-en basketveld, mogelijkheid tot bowlen, 3 buitentennisterreinen, een trampolinepark, petanqueterreinen, mini-autootjes en go-carts, een skatepark en natuurlijk de onlangs vernieuwde minigolf. Wat verderop biedt sporthal GT de mogelijkheid tot binnensporten: tennis, volley, zaalvoetbal, squash, fitness, tafeltennis, dans en snooker. Daarnaast is er nog het dienstencentrum (met feest- en vergaderruimte) en het erg gewaardeerde sporthotel Keiheuvel voor groepen (sportclubs, scholen, jeugdverenigingen) met een hele waaier aan activiteiten (plattelandsklassen e.d.).

Wandelaars en fietsers komen in Balen, met zijn talrijke routes en paden, uitgebreid aan hun trekken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *