Meer Nederlanders zoeken huis in Belgie

Het aantal Nederlanders dat in België op zoek gaat naar een woning stijgt. Dat blijkt uit een analyse van Hillewaere Vastgoed, een van de grootste vastgoedmakelaars in België.

“In de laatste zes maanden is de verkoop aan Nederlanders verdubbeld. Inmiddels zijn ze goed voor een kwart van onze klanten”, vertelt Roel Druyts, CEO van Hillewaere Vastgoed. “Vooral villa’s tussen 300.000 en 600.000 euro zijn interessant voor Nederlanders.”

Lees verder bij de bron: https://www.nu.nl/wonen/5330243/steeds-meer-nederlanders-scoren-betaalbare-villa-in-belgie.html

Sprezza geopend op de Graanmarkt in Kortrijk

Viersterrenhotel Damier heeft Sprezza geopend op de Graanmarkt in Kortrijk. “Het wordt de beste cocktailbar van België”, zegt eigenaar Yvan Vindevogel (54).
Sprezza serveert meer dan 300 dranken. “We gaan voor beleving. Zo worden de drankjes voor de neus van de klanten klaargemaakt”, zegt bartender Keith Cuveele (31).

Lees verder bij de bron: https://www.hln.be/regio/kortrijk/-het-wordt-de-beste-cocktailbar-van-belgie~a7791d77/

Japanse Tuin Hasselt breekt bezoekersrecord

Met 88.553 bezoekers breekt de Japanse Tuin in Hasselt op 25-jarige leeftijd een nieuw bezoekersrecord. Daarmee wordt het vorige record uit 1993, met 73.000 bezoekers, ruim overschreden. “Met het Yokoso Festival nam niet alleen heel de stad deel aan het verjaardagsfeestje van de Japanse Tuin maar bracht ook heel de stad een bezoek aan de tuin”, zegt schepen van Cultuur en Toerisme Karolien Mondelaers.

De missie van de Japanse Tuin om de Japanse cultuur aan zoveel mogelijk mensen kenbaar te maken, en zo ook diversiteit en wederzijds begrip te promoten, lijkt volgens deze cijfers alvast aardig te lukken.

“Voor de 25ste verjaardag besloten we om ……. Lees verder bij de bron

Steeds meer goede striptekenaars uit Belgie

De twintigers Gijsemans en Olbrechts zijn de nieuwste supertalenten in wat is uitgegroeid tot een Belgische Golf in de strip. Met Brecht Evens (1986) en Olivier Schrauwen (1977) heeft België al enige tijd twee tekenaars met groot internationaal aanzien, ieder met nominaties voor de prestigieuze Eisner Award en op het festival van Angoulême.

Meer informatie op de website van het NRC

Overzicht tijdelijke (gedeeltelijke) sluitingen van Musea in Brugge

GRUUTHUSEMUSEUM

Momenteel is het Gruuthusemuseum gesloten wegens ingrijpende restauratiewerkzaamheden. De heropening van dit stadsmuseum is voorzien voor 2018.

ARCHEOLOGIEMUSEUM

Van 1 september tot en met 26 december 2016 is het Archeologiemuseum geslotenomwille van beveiligingswerken.

GROENINGEMUSEUM

Van 4 tot en met 27 oktober 2016 zijn bepaalde zalen van het Groeningemuseum gesloten voor het publiek.

Op 28 oktober opent de tentoonstelling ‘De Kunst van het Recht’ waarbij een deel van de permanente collectie tijdelijk niet zichtbaar is. De Vlaamse Primitieven blijven dit wel en zijn tijdens deze expo opgesteld in zaal 9 en 10.

Romeinen in LEGO® stenen in Maaseik van september 2016 tot en met 5 maart 2017

je ooit al een legioen Romeinse soldaten, een Romeins fort, een Romeinse tempel of een Romeins dorp… in LEGO® gezien? Dit en veel meer kan je komen ontdekken in het Regionaal Archeologisch Museum te Maaseik in de loop van september 2016 tot en met 5 maart 2017.

Kathy Sas is archeologe en voorzitter van AVRA, de Antwerpse Vereniging voor Romeinse Archeologie, en Tom De Bruyker is voorzitter van BeLUG, de Belgische LEGO® club. Samen met hun 16-jarige zoon Andreas geven ze op een verbluffende manier vorm aan hun gedeelde passie voor bouwstenen en archeologie. De mooiste creaties zijn samengebracht in een unieke tentoonstelling “Romeinen in LEGO® stenen”.

Speciaal voor Musea Maaseik wordt het Romeinse Maasland in LEGO® gebouwd, met o.a. de Via Mosae, een grafveld en een Maaslandse villa. Deze tentoonstelling is geschikt voor jong en oud.

Prijzen en reservatie Individuele bezoekers: Deze tentoonstelling is inbegrepen in de normale ticketprijs van het museum. Elke zondag zijn er om 14 en om 15 uur gratis rondleidingen met gids.

Locatie tentoonstelling Musea Maaseik/Regionaal Archeologisch Museum, Markt 45, 3680 Maaseik Openingsuren 1 april t/m 31 oktober: ◆ dinsdag tot vrijdag van 10-17 uur. ◆ weekends en feestdagen van 10-13 uur en van 13.30-17 uur. ◆ Gesloten op maandag. 2 november t/m 31 maart: ◆ dinsdag tot vrijdag van 10-16 uur. ◆ weekends en feestdagen van 10-13 uur en van 13.30 -16 uur. ◆ Gesloten op maandag. De tentoonstelling is gesloten op: 1 november, 25 en 26 december, 1 januari, Halfvastenstoet en alle maandagen.